pečivo
Postup
starší rohlíky nebo housky nakrájím na malé kostičky,nechám usušit a poté je používám do houskových knedlíků.Lze je také usmažit a použít do polévek(hrachová apod.).
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
kloukee
(upraveno)
31. 5. 2011, 13:56
my je doma zase strouháme na strouhanku (takovým tím strojkem na oříšky, je to rychlejší než na normální struhadle)
Martina.Prch
(upraveno)
9. 3. 2011, 18:33
Já teda jestli můžu do diskuze sem taky přidat, tak já pokud jsou rohlíky už 2-3 dny staré a mám volno v mražáku tak je strčím tam a pak, když dělám sekanou tak je rozmočím rozmrzlé v mléce a jde to lépe než když jsou úplně suché. Dále dělám hodně často to, pokud jsou rohlíky starší a gumové, tak je hodím na pánvičku bez oleje a opeču si je do křupava a to je potom mňamka, já si na ně dávám povidla a to s ním potom takhle hned tři najednou ke snídani. Pozor rohlíky se musejí otáčet, aby nesčernali. to je potom velký smrádek Jo a s chlebem když mám taky 2-3 dny starý tak obalovaný chleba ve vajíčku, s okurkou a rájčátkem. Je to rychlá večeřě, která potěší
petrze
(upraveno)
1. 3. 2011, 9:11
Tak třeba tohle jsem "zdědila" po rodičích. Ale jsou i jiné věci které se doma nepoužívali jinde jo, a jsou to zajímavé nápady, takže (s prominutím) beru každou blbost která mi může pomci
kekina
(upraveno)
28. 2. 2011, 18:21
Lepší než z gelu kolíkem, fikneš se tvrdým rohlíkem....
Lenpod
(upraveno)
28. 2. 2011, 15:32
Nevím, jestli všechny, které se vysmívají, tento postup také používají. Já jsem dlouhou dobu starší rohlíky sušila jen pro slepice nebo koně a do domácích knedlíků, které dělám 20 let, jsem pak vždy krájela buď zbytečně moc čerstvé nebo těžce okrajovala tvrdé. Takže nakrájení starších rohlíků či chleba na kostičky, nechat usušit a potom použít podle libosti, jsem začala využívat až později. Takže snad některé z kuchařinek také usnadní práci. Od toho tento server je. Romanko, .
Nadys
(upraveno)
28. 2. 2011, 17:18
@Lenpod
Jo jo ,některé dámy tady asi sotva dělají doma knedlík ,ale mají velkou potřebu se tady honem honem sáhodlouze negativně vyjádřit a ofrnět.Přitom je to jednoduché ,nečíst a nekomentovat. Uznávám že jako návod je to možná trochu nadnesené ,ale budiž ,stalo se zas až tolik když to sem paní dá?? Nevím proč se tady z toho některé hroutíte Že se dávají do knedlíků rohlíky asi víme každá ,ale do zásoby možná nesušíme ,apon já ne..
Lionka
(upraveno)
28. 2. 2011, 9:49
super návod -konečně něco praktického do kuchyně!!!! (hned jsem si ho dala do oblíbených ) a prosím ještě o vysvětlení-z jakého materiálu použiváte prkýnko na řezání housek- bude plast vhodný? a hodí se na obojí-na housky a rohlíky nebo je vhodné pro každý druh pečiva odlišný materiál? a ještě ke sklonu střenky nože k prkénku-pod jakým úhlem krájíte-stačí 40°???
Nadys
(upraveno)
28. 2. 2011, 17:21
@Lionka
nic ve zlém ,ale proč to vůbec čtete a komenujete
kevinecka
(upraveno)
28. 2. 2011, 9:43
já taky používám....sušené se lépe smaží
chopper Jája
(upraveno)
28. 2. 2011, 8:44
sekce vtipů je vedle
ZuTab
(upraveno)
28. 2. 2011, 13:57
@chopper Jája
Doplňky-Michajela
(upraveno)
27. 2. 2011, 18:01
Giiirl
(upraveno)
27. 2. 2011, 17:47
to mě snad ani nenapadlo.. knedlík dělám už jen domácí. tak že super!!
Dan.ka
(upraveno)
27. 2. 2011, 16:43
cipofka
(upraveno)
27. 2. 2011, 16:27
ZuTab
(upraveno)
27. 2. 2011, 15:31
- zajímalo by mne, kolik z maminek tu vaří domácí knedlíky (já ano, ale jsem v okruhu 50km asi jediná )...
xdasenka
(upraveno)
28. 2. 2011, 8:38
@ZuTab
já je dělám! protože to rozmočené nic na talíři nesnesu.... dokonce dělám i bramborový knedlíky domácí...
ZuTab
(upraveno)
28. 2. 2011, 13:58
@xdasenka
právě jsem dojedla tři poctivé kynuté knedlíky a mňam (rohlík tam ale nebyl, protože je moc nekupujeme - škoda!!!)
Michellinka
(upraveno)
27. 2. 2011, 21:43
@ZuTab
Já taky dělám jen domácí, ale nenapadlo by mě dát do návodů jak nakrájet staré rohlíky
ZuTab
(upraveno)
27. 2. 2011, 21:59
@Michellinka
Možná se tu příště dozvíme jak se správně vysmrkat
Michellinka
(upraveno)
27. 2. 2011, 23:07
@ZuTab
To bych potřrebovala vysvětlit dítěti
ZuTab
(upraveno)
28. 2. 2011, 13:59
@Michellinka
myslím, že když ještě chvíli vydržíte, tak se nějaký koumes/ka najde
Lamie
(upraveno)
27. 2. 2011, 12:34
Mě to přijde jako dobrá vychytávka, však je to v kategorii různých vychytávek... ale já mám do hrachovky radši opečený chleba na kostičky, mňam
Petluška
(upraveno)
27. 2. 2011, 12:48
to je jako návod? ale vychytávka je to dobrá